Ministrul propus al Apărării Naţionale, Gabriel Beniamin Leş, a fost avizat pozitiv, miercuri, de comisiile pentru apărare, el afirmând la finalul şedinţei că va continua programele de înzestrare a armatei, precum cele privind achiziţionarea de noi aeronave multirol F16, precum şi a noilor corvete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leş a fost avizat cu 19 voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă".

"Să continuăm înzestrarea Armatei şi, bineînţeles, în perspectiva celor 2% (din PIB - n.r.) este nevoie de înzestrarea armatei pentru proiectele majore. Să nu uităm că noi suntem beneficiari ai securităţii date de structurile NATO, dar trebuie să fim şi furnizori şi trebuie să fim capabili să avem nişte capabilităţi cerute", a spus el.

Întrebat ce planuri are pentru achiziţionarea unor noi avioane F16, Leş a spus că acest program va continua, fiind cuprins în programul de înzestrare. În privinţa noilor corvete, în cazul cărora Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au arătat împotriva construirii lor în şantierul de la Galaţi, pe motiv că acesta nu are capital românesc, ci olandez, Leş a afirmat că navele "sunt prevăzute ca necesitate" şi se va vedea în ce mod vor fi construite.

"Care va fi soluţia, corvetele se vor face mai devreme sau mai târziu", a spus el, întrebat despre blocarea în Senat de către PSD-ALDE a proiectului Guvernului Cioloş.

Leş a fost întrebat şi ce l-a recomandat ca ministru al Apărării, spunând că el a lucrat ca secretar la stat la multe dintre proiectele de înzestrare a Armatei, inclusiv la modernizarea fregatelor şi achiziţionarea aeronavelor F16.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.