Gabriel Beniamin Leş, propus ministru al Apărării Naţionale, a mai fost secretar de stat pentru armanent în cadrul ministerului, unde a venit din funcţia de director general al APIA Satu Mare. A urmat cursuri la Institutul Naţional de Administraţie şi la Colegiul Naţional de Apărare. Din decembrie, este senator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriel Beniamin Leş, în vârstă de 41 de ani, este căsătorit şi are trei copil.

Este licenţiat în economie la Universitatea de Vest Timişoara şi a urmat şi cursuri de masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

Leş a absolvit şi Programul de perfecţionare „Achiziţii publice, concesiuni, contracte”, la Institutul Naţional de Administraţie şi a urmat şi cursul ”Securitate şi bună guvernare” din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

El a fost ales senator la alegerile din decembrie 2016, candidând pe prima poziţie a listei PSD pentru Senat în Satu Mare.

Anterior, Leş a fost, pentru un an, în perioada octombrie 2015 - octombrie 2016, secretar de stat în Ministerul Apărării, coordonator al Departamentului Armamente. În octombrie 2016, el a fost eliberat din funcţie, la cerere.

Leş a venit la MApN din funcţia de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Satu Mare, pe care a deţinut-o doi ani.

Gabriel Beniamin Leş a mai fost ales conslier local în municipiul Satu Mare, în anul 2000, viceprimar în perioada 2004-2008 şi subprefect al judeţului Satu Mare în 2009.

Potrivit declaraţiei de avere depuse la Senat, Leş are o casă în Satu Mare, în suprafaţă de 100 de metri pătraţi, pe care a primit-o prin donaţie în anul 2010. El are două autoturisme: Opel Frontera din 1994 şi Opel Insignia din 2009. El are un cont curent deschis la BCR Satu Mare, cu o valoare la zi 31.500 Euro. În 11 noiembrie 2016, el a luat un împrumut de la Ioan Leş de 34.000 de lei, scadent în acest an. În ultimul an fiscal încheiat, Gabriel Leş a obţinut venituri de la APIA Satu Mare şi de la MApN de 83.625 de lei, iar soţia sa 18.090 de lei, fiind consilier juridic la CJ Satu Mare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.