Florin Jianu, propus din partea PSD la conducerea Ministerului IMM-urilor şi antreprenorilor, portofoliu nou creat, a făcut parte din Guvernul Ponta, ocupând poziţia de ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014, iar din aprilie anul trecut este preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Nicolae Jianu, în vârstă de 40 de ani, a fost ministru delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în Guvernul Ponta III, preluând funcţia în martie 2014 de la Maria Grapini.

În luna decembrie a aceluiaşi an, portofoliul său a fost preluat de Andrei Gerea, care a devenit ministru al Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, în timp ce turismul a fost înglobat în Ministerul Economiei, condus de Mihai Tudose, care a fost nominalizat pentru aceeaşi funcţie în Cabinetul Grindeanu.

Născut la 30 decembrie 1976 în Slatina (judeţul Olt), Jianu a absolvit Colegiul Naţional "Radu Greceanu" din oraşul natal, iar în 1999 a terminat Facultatea de Matematică la Universitatea Bucureşti.

Între anii 1999 şi 2001 a urmat un master în managementul resurselor umane, la Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

După terminarea facultăţii, el a lucrat în cadrul Preşedinţiei României pe poziţia de coordonator programe teritoriu.

Din anul 2012 până în martie 2014, când a devenit ministru, Jianu a fost preşedinte al European Union of Young Entrepreneurs - JEUNE, Bruxelles.

În perioada 2011 - martie 2014, el a fost acţionar al companiei adVice innovation, care furnizează servicii de consultanţă în management, iar încă din 2010 fusese membru în Comitetul Economic şi Social.

Tot până la momentul când a preluat portofoliul IMM-urilor şi turismului, Jianu a condus Patronatul Tinerilor Intreprinzători din România (PTIR) din poziţia de preşedinte, dar şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) din funcţia de vicepreşedinte, preluând mandatele în anul 2008.

Din 2003 până în martie 2014 a fost totodată acţionar al adVice Group Media.

Între 2002 şi februarie 2014, Florin Jianu a fost preşedinte/ manager de proiect al ONG-ului Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.

Din aprilie 2016 este preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), ales pentru un mandat de patru ani.

În decembrie 2014, când a predat mandatul de ministru, Jianu deţinea două case - una în Slatina, cu o suprafaţă de 135 metri pătraţi, cumpărată în anul 1997, iar cealaltă în Bucureşti, Sectorul 2, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, pe care a achiziţionat-o în 2011, potrivit declaraţiei de avere.

Totodată, el avea trei apartamente, dintre care unul în oraşul natal, iar celelalte două în Capitală, toate achiziţionate cu mult înainte să devină ministru.

Jianu nu a declarat alte bunuri sau conturi/depozite în bănci, însă figura cu un împrumut acordat asociaţiei Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, cu un sold de peste 622.000 lei. Ca preşedinte al patronatului, el avusese un câştig anual de circa 42.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.