O bătrână în vârstă de 93 de ani, din Sectorul 3 al Capitalei, a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit, în prima zi a anului, de un tânăr condamnat şi eliberat condiţionat, care a intrat în locuinţa femeii cu intenţia de a fura. Tot în noaptea de Revelion, în Bucureşti au mai avut loc o crimă şi două tentative de omor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bătrâna de 93 de ani a fost ucisă de un tânăr de 26 de ani, Mihai Grecu, care fusese condamnat de mai multe ori pentru furturi, dar şi pentru o tâlhărie, fiind eliberat condiţionat, spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au preluat acest caz. 

În noaptea de Revelion, în jurul orei 03.00, tânărul a intrat în locuinţa femeii, sărind gardul casei, şi a început să îi umble acesteia prin lucruri, răvăşind mai multe încăperi din locuinţă El a fost suprins de bătrână, moment în care a scos un cuţit şi a înjunghiat-o în gât de trei ori.

Conform surselor citate, tânărul a plecat din locuinţa femeii spre bulevardul Uverturii, zonă în care a încercat să fure un autovehicul Renault, prin forţarea portierei, dar nu a reuşit, furând însă un autoturism Dacia, pe care l-a condus până pe strada Cernişoara din Sectorul 6, unde l-a abandonat. El a fost văzut de un bucureştean în timp ce cobora din maşină cu hainele pline de sânge, iar bărbatul a sunat la 112, tânărul fiind prins de poliţişti la scurt timp, pe o stradă din apropiere.

Tânărul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat, tentativă de tâlhărie, tentativă de furt, furt şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. 

Potrivit aceloraşi surse, tot în noaptea de Revelion au mai avut loc o crimă şi două tentative de omor.

Astfel, o tânără de 21 de ani şi-a înjunghiat iubitul în zona toracică, iar victima a decedat din cauza rănilor grave. Tânăra, Mirela Matei, a fost reţinută pentru omor. Crima a avut loc într-un apartament din sectorul 5, pe fondul unui conflict spontan, mai spun procurorii.

De asemenea, procurorii au reţinut un bărbat de 74 de ani, pentru tentativă de omor, după ce a lovit-o cu un topor în cap pe sora sa, în vârstă de 61 de ani, victima fiind internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Cea de a doua tentativă de omor a avut loc într-o locuinţă din sectorul 1, unde o femeie în vârstă de 37 de ani a încercat să îşi înjunghie iubitul. Femeia a încercat să îl lovească pe bărbat în zona toracică dar, întrucât acesta s-a apărat, i-a produs leziuni cu cuţitul doar la faţă şi la o mână.

Procurorii mai spun că marţi au fost formulate propuneri de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul tuturor celor patru inculpaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.