Autorităţile canadiene au arestat duminică dimineaţa un pilot al companiei low-cost Sunwing. Se pare că pilotul avea o alcoolemie de trei ori peste limita legală, iar incidentul a avut loc cu doar câteva minute înainte de decolarea aeronavei comerciale din Calgary spre Cancun, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu două ore înainte de arestarea sa, pilotul canadian a fost detectat cu o alcoolemie de trei ori peste limita legală, însă acesta a reuşit să ajungă în cabina de pilotaj a aeronavei Sunwing.

Aeronava comercială avea peste 100 de pasageri la bord şi a reuşit să decoleze cu un alt pilot spre Cancun.

Angajaţii aeroportului au observat că pilotul se comporta ciudat, iar acesta chiar a leşinat la un moment dat în cabina de pilotaj. Autorităţile aeroportuarea au intervenit şi l-au escortat pe pilot în afara aeronavei care se pregătea de decolare.

De asemenea, pilotul a fost pus sub acuzare pentru că a încercat să piloteze un avion sub stare de ebrietate.

”Exista potenţialul pentru un dezastru, dar pot să vă spun măcar atât - posibilitatea ca un pilot al unei mari companii să decoleze într-o asemenea stare de ebrietate este destul de redusă, pentru că există sisteme de verificare. Există echipajul de bord şi angajaţii de la poarta de îmbarcare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Calgary, Paul Stacey.

Acesta nu s-a declarat surprins de faptul că pilotul a fost arestat înainte de decolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.