Darryl "DMC" McDaniels, unul dintre membrii fondatori ai grupului Run-DMC, a intentat proces mai multor retaileri, între care Amazon şi Walmart, şi cere daune de 50 de milioane de dolari, acuzând că numele grupului a fost folosit pentru articole de îmbrăcăminte fără aprobare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Darryl "DMC" McDaniels spune că produsele vândute pe Amazon, Walmart şi în alte magazine au încălcat legislaţia în domeniul concurenţei din New York, potrivit bbc.com. 

McDaniels, care deţine o firmă numită Run-DMC Brand, a făcut acuzaţiile într-o plângere depusă la un tribunal din Manhattan. Produsele despre care vorbeşte el sunt tricouri şi şepci. 

Run-DMC a fost unul dintre cele mai importante grupuri de rap din anii 1980, care a ajuns în topurile mondiale cu hituri precum "Walk This Way" şi "It's Tricky".

Logo-ul distinctiv al grupului a devenit un simbol în modă.

McDaniels a mai spus că brandul a fost "extrem de valoros" şi a fost licenţiat în mod legitim de diverşi producători, inclusiv de firma de articole sportive Adidas, ea însăşi subiect pentru unul dintre cele mai de succes melodii ale Run-DMC. 

Legat de acuzaţiile lui, Amazon şi Walmart nu au comentat încă. 

McDaniels a înfiinţat grupul rap în 1981, în cartierul Queens din New York, împreună cu prietenul său Joseph "Run" Simmons, care s-a hirotonit la religia penticostală, fiind cunoscut ca reverendul Run. 

Al treilea membru fondator al grupului, DJ Jam Master Jay, a fost împuşcat mortal de un atacator necunoscut în studioul de înregistrări din Queens, în 2002.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.