Autorităţile turce au reţinut vineri dimineaţă 30 de persoane în provincia Adana, care sunt acuzate că ar avea legături cu jihadiştii Statului Islamic. Aceste arestări au loc în contextul intensificării în ultimele zile a luptelor dintre militarii turci şi jihadiştii din nordul Siriei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că cei 30 de suspecţi au fost arestaţi în urma unei operaţiuni antiteroriste masive, care a implicat mai multe unităţi de poliţie desfăşurate simultan la 40 de adrese din provincia Adana. De asemenea, poliţiştii au fost sprijiniţi aerian de mai multe elicoptere. 

Toţi suspecţii au fost transportaţi în metropola Adana.

Turcia a lansat la 24 august o incursiune militară în Siria pentru a-i susţine pe rebelii sirieni şi a-i îndepărta din zona graniţei pe jihadiştii Statului Islamic. Aceştia din urmă pătrundeau adeseori în teritoriul turc pentru a organiza atentate teroriste sau lansau artilerie peste graniţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.