Papa Francisc a primit, după slujba de Crăciun din 25 decembrie, din partea redacţiei braziliene a postului Radio Vatican, un tricoul echipei Chapecoense cu numărul 71, în memoria persoanelor decedate în accidentul aviatic din Columbia, a anunţat, miercuri, site-ul radiovaticana.va.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La primirea tricoului, Papa Francisc a spus că "a fost un eveniment foarte trist" şi le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de familiile celor decedaţi.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. În accidentul aviatic şi-au pierdut viaţa 71 de persoane.

Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia. Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat la câteva zile după accident că, la cererea formaţiei Atletico Nacional, echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud. În urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.