Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a dat definiţia a ceea ce ar fi, în viziunea sa, ”forţele oculte” invocate de liderul PSD Liviu Dragnea ca argument pentru respingerea de către preşedintele Klaus Iohannis a propunerii de desemnare a lui Sevil Shhaideh ca prim-ministru. Potrivit lui Tăriceanu, ”forţele oculte” pot fi ”instituţii, oameni din instituţii sau din afara instituţiilor” care acţionează ”împotriva unei decizii care are legitimitatea politică şi democratică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce înseamnă forţe oculte? Vreţi să vă spun? Luăm dicţionarul şi ne uităm ce înseamnă forţe oculte. Forţele oculte sunt acele componente nelegitime, nedemocratice, care acţionează împotriva spiritului democratic şi împotriva sensului pe care alegătorii au vrut să-l dea evoluţiei politice a României. Sunt, pot să fie instituţii, pot să fie oameni din instituţii, pot să fie oameni din afara instituţiilor sau în diferite relaţii unii cu alţii. Nu ducem lipsă. Uitaţi-vă, toată campania de dezinformare şi intoxicare care a fost făcută în aceste zile la adresa candidatului la funcţia de prim-ministru. Vă veţi lămuri care sunt aceste forţe oculte care acţionează împotriva unei decizii care are legitimitatea politică şi democratică”, a fost răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu la întrebarea ce înseamnă forţele oculte invocate de Liviu Dragnea că s-ar afla în spatele deciziei preşedintelui Iohannis de a nu o numi pe Sevil Shhaideh în funcţia de prim-ministru.

”După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi oamenii şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor şi nici jocuri oculte. Se pare că m-am înşelat”, a declarat marţi liderul PSD Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.