Preşedintele PMP, Traian Băsescu, i-a adresat, luni, prin intermediul Facebook, un nou mesaj liderului PSD Liviu Dragnea, în care îi spune că nu desemnarea lui Sevil Shhaideh ”este marea problemă, ci soţul domniei sale” şi chiar a spus ce ar face el în cazul preşedintelui Klaus Iohannis - soluţia pe care o vede Băsescu fiind o altă nominalizare ”care să îndepărteze orice risc şi suspiciune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragnea, tu pricepi? Nu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh este marea problemă, ci soţul domniei sale. În locul preşedintelui Iohannis, te-aş chema oficial şi urgent la Cotroceni şi ţi-aş solicita ferm o altă nominalizare care să îndepărteze orice risc şi suspiciune, garantându-ţi că recunosc dreptul alianţei PSD-ALDE-UDMR de a propune candidatul la funcţia de prim-ministru”, a scris liderul Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu.

El a precizat că în cazul în care Dragnea ”nu pricepe”, atunci şeful statului trebuie să refuze desemnarea lui Sevil Shhaideh.

”Iar, dacă Dragnea nu pricepe, responsabilitatea politică a Preşedintelui (şi nu a SRI) este maximă, iar respingerea propunerii este obligatorie. Tu pricepi, Dragnea?”, a mai scris Băsescu.

În finalul mesajului, Băsescu a precizat că dacă Dragnea este sincer când susţine că vrea rapid instalarea guvernului, trebuie să colaboreze cu Iohannis, ”altfel, totul este o demagogie care vizează amânarea măsurilor propuse de PSD”.

Jurnaliştii de la Rise Project scriu că propunerea de prim-ministru a lui Liviu Dragnea poate introduce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria, în condiţiile în care Akram Shhaideh, soţul lui Sevil Shhaideh, ar fi susţinător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internaţională de crime de război.

Pe conturile sale de socializare, Akram Shhaideh, de origine siriană, ar transmite mesaje pro-Assad, folosind simbolurile loialităţii faţă de regimul de la Damasc şi criticând atât rebelii, cât şi liderii arabi şi vestici care susţin opoziţia siriană. De asemenea, soţul lui Sevil Shhaideh a comentat, în scris, la mai multe articole apărute în presa siriană, apărând de fiecare dată regimul de la Damasc, mai scriu jurnaliştii de la Rise Project.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.