Autorităţile federale americane avertizează autorităţile cu atribuţii în aplicarea legii de pe plan local că susţinători ai Statului Islamic îndeamnă simpatizanţii grupării jihadiste să atace adunările de sărbători din Statele Unite - inclusiv biserici -, anunţă un oficial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest avertisment, emis vineri într-un buletin către autorităţile locale, se precizează că nu există ameninţări specifice şi crediibile.

Avizul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentului pentru Securitate Internă a fost emis dintr-o prudenţă excesivă, după ce pe site-uri pro-Statul Islamic a fost publicată o listă cu biserici americane.

”FBI este la curent cu link-ul publicat recent online care îndeamnă la atacuri împotriva unor biserici americane. La fel ca în cazul altor ameninţări, FBI urmăreşte evoluţiile şi investighează credibilitatea” listei, a anunţat poliţia federală într-un comunicat.

Simpatizanţi ai Statului Islamic ”continuă să îndemne la atacuri împotriva adunărilor de sărbători, inclusiv biserici”, se arată în buletin, citat de CNN.

În aviz sunt prezentate o serie de activităţi suspecte la care poliţia să fie atentă, potrivit postului american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.