Senatul a votat, joi, componenţa şi conducerile celor 22 de comisii permanente, cele mai multe, 11, revenind PSD, cinci la PNL, două la ALDE, două la USR şi câte una la PMP şi UDMR, iar Traian Băsescu a primit şefia Comisiei pentru Dezvoltare şi Strategie economică, în vreme ce Teodor Meleşcanu va fi preşedintele Comisiei de constituţionalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Social-democraţii şi-au adjudecat şefia a jumătate dintre comisiile permanente ale Senatului datorită faptului că au cel mai mare număr de senatori. Astfel, Comisia Juridică va fi condusă de către Carmen Daniela Dan, Comisia de Buget de către Viorel Arcaş, Agricultura de către Doina Silistru, Politica externă de către Cristian Dumitrescu, Administraţia Publică de către Florin Cârciumaru, Munca de către Ion Rotaru, Comisia de Învăţământ i-a revenit Ecaterinei Andronescu, cea pentru Cultura lui Ioan Vulpescu, Comisia pentru Regulament va fi condusă de Mihai Fifor, cea pentru Afaceri Europene de către Gabriela Creţu şi Transporturile de Ionel Butunoiu.

La rândul lor, liberalii au primit, în conformitate cu ponderea lor în Senat, conducerea a cinci comisii: la Comisia Economică va fi preşedinte Daniel Zamfir, la Apărare va fi Iulian Dumitrescu, Comisia pentru Drepturile Omului va fi condusă de către Marius Nicoară, cea pentru abuzuri de către Iancu Caracota şi Comisia pentru Românii de pretutindeni va fi condusă de Viorel Badea.

USR i-au revenit două comisii permanente: Egalitate de şanse - preşedinte Adrian Weiner şi Comisia pentru Mediu, care va fi condusă de Allen Coliban.

În ceea ce îi priveşte pe cei de la ALDE, tot două comisii au primit şi ei: Comisia pentru constituţionalitate, care va fi condusă de către Teodor Meleşcanu, şi Comisia pentru activele statului şi privatizări, al cărei preşedinte va fi Niţă Ilie.

UDMR l-a instalat la şefia Comisiei pentru Sănătate pe senatorul Laszlo Attila, iar PMP l-a pus chiar pe Traian Băsescu la preşedinţia Comisiei pentru Dezvoltare şi Strategie Economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.