Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat marţi seara că autorul atacului de la târgul Breitscheidplatz este ”cel mai probabil în libertate”, după ce autorităţile germane l-au eliberat pe tânărul pakistanez, arestat iniţial în legătură cu atentatul din Berlin. Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este adevărat că nimeni nu poate exclude varianta că autorul atacului să fie în continuare în libertate”, a declarat Maiziere.

De asemenea, demnitarul german a explicat că autorităţile au luat în calcul mai multe piste în investigaţie, însă este clar că este vorba de un atac deliberat, ci nu de un accident la târgul din Berlin.

Thomas de Maiziere a explicat că motivele atacului nu sunt în acest moment clare pentru anchetatori.

De asemenea, ministrul a exlicat că printre victime se numără şase cetăţeni germani, însă nu ştie dacă este vorba şi de străini. Niciun copil nu a murit în atentat.

Autorităţile germane au precizat că nu există dovezi suficiente pentru ca tânărul pakistanez să rămână în spatele gratiilor, iar acesta a negat orice implicare în atac. Mai mult, probele ADN recoltate de anchetatori din cabină nu corespund cu cele ale suspectului eliberat.

”Până în acest moment, investigaţia nu a arătat nicio suspiciune urgentă cu privire la acuzat”, se arată într-un comunicat al procuraturii din Berlin.

Procurorii germani susţin că tănărul pakistanez a colaborat cu anchetatorii şi a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate în timpul audierilor, însă a negat orice implicare în atac.

De asemenea, autorităţile au explicat că era imposibil pentru orice martor ocular să-l urmărească pe atacatorul de la târgul Breitscheidplatz.

Anterior, procurorii germani au anunţat că iau în serios scenariul că un atacator înarmat este încă în libertate, după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun.

De asemenea, procurorii au precizat că nu ştiu dacă atacatorul a primit instrucţiuni din afara graniţelor Germaniei.

Presa locală a scris că martori l-au văzut pe tânărul pakistanez de 23 de ani coborând din camion şi că unul dintre martori chiar l-a urmărit doi kilometri, până când poliţiştii l-au prins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.