Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze o societate pe acţiuni a cărei activitate principală să fie construcţia de locuinţe pentru vânzare sau închiriere. Înfiinţarea acestei firme de construcţii - SC Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA - se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre, membrii fondatori ai societăţii, dar şi acţionari ai acesteia vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care va deţine un număr de 119.880 de acţiuni, reprezentând 99.9% din capitalul social şi SC Service Ciclop SA, care va avea 120 de acţiuni, însemnând 0.1% din capitalul social (în valoare de 12.000.000 de lei).

SC Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA va avea ca obiect principal de activitate construcţia de locuinţe în vederea vânzării şi închirierii lor, apartamente cu destinaţia de locuinţe sociale, de necesitate, locuinţe pentru tinerii căsătoriţi (cu vârsta fiecăruia de până în 35 de ani) sau pentru alte categorii de persoane ce vor fi hotrâte de Consiliu.

Pe lângă activitatea principală - lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale -, societatea ar urma să aibă şi o serie de activităţi secundare, precum: tăierea şi rindeluirea lemnului, fabricarea unor produse din beton sau construcţii metalice, comerţ al produselor din ceramică, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare, închiriere şi leasing autovehicule, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activităţi de arhitectură sau de întreţinere, construcţii hidroelectrice, transporturi rutiere de mărfuri sau servicii de mutare.

Componenţa Consiliului de Administraţie al societăţii va fi propusă şi decisă în şedinţa de miercuri a CGMB, iar durata mandatului acestui consiliu va fi de patru ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.