Actorul Michael Sheen, cunoscut pentru roluri din filme ca ”Regina/ The Queen” (2006), şi ”O relaţie specială/ The Special Relationship” (2010), a declarat vrea să îşi dedice mai mult timp activismului politic împotriva dreptei populiste din Marea Britanie, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”În ultimii ani, am devenit mai implicat în problemele comunităţii de acasă şi, din cauza situaţiei politice, aş vrea să mă concentrez mai mult pe asta”, a menţionat actorul într-un mesaj publicat sâmbătă seară pe Tumblr.

The Times, care a publicat un interviu cu Sheen, a scos din context o declaraţie a sa, titrând că actorul vrea să renunţe la industria filmului pentru a se implica în politică. El a clarificat în mesajul online că nu va face asta. ”Probabil mă voi opri, pentru un tip, cândva, dar nu ştiu asta acum”.

 

”La fel cum naziştii ar fi trebuit opriţi în anii 1930, mişcarea asta care este în creştere acum trebuie oprită”, a spus el pentru The Times.

 

Oraşul natal al actorului Port Talbot din Ţara Galilor a votat în iunie pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, lucru care, potrivit actorului, l-a întristat şi frustrat.

 

”Democraţia noastră trebuie apărată şi fiecare trebuie să decidă acum cum poate contribui la acest efort”, a mai spus Michael Sheen.

Născut pe 5 februarie 1969, Michael Christopher Sheen a devenit cunoscut ca actor de film în anii 2000, mai ales pentru pelicule biografice precum ”The Deal” (2003), ”Regina/ The Queen” (2006), şi ”O relaţie specială/ The Special Relationship” (2010), trilogie în care a interpretat rolul politicianului britanic Tony Blair.

Michael Sheen a mai interpretat roluri precum actorul de comedie Kenneth Williams în filmul ”Kenneth Williams: Fantabulosa!” (2006), David Frost în filmul ”Frost/Nixon” (2008), dar şi managerul de fotbal Brian Clough în ”Numele Jocului: Fotbal/ The Damned United” (2009).

Actorul şi-a început cariera în teatru, în anii 1990, după ce a urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Art din Londra. Michael Sheen a avut apariţii notabile în spectacole precum ”Romeo şi Julieta” (1992), ”Don't Fool With Love” (1993), ”Peer Gynt” (1994), ”The Seagull” (1995), ”The Homecoming” (1997), şi ”Henry V” (1997). Pentru apariţiile în ”Amadeus”, ”Look Back in Anger”, la National Theatre, ”Caligula” şi ”Frost/Nixon”, actorul a fost nominalizat la premiul Olivier, în anii 1998, 1999, 2003, respectiv 2006.

Între alte filme în care a apărut Michael Sheen se numără ”Lumea de dincolo: Revolta Lycanilor/ Underworld: Rise of the Lycans” (2009), ”Saga Amurg: Lună Nouă/ The Twilight Saga: New Moon” (2009), ” TRON: Moştenirea/ TRON: Legacy” (2010) şi ”Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris” (2011), regizat de Woody Allen. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.