Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Timiş fac controale în locaitatea de graniţă Beba Veche, după ce în localitatea vecină Kubekhaza, din Ungaria, a fost înregistrat un focar de gripă aviară. Deocamdată, nu există vreo suspiciune în judeţul Timiş privind apariţia gripei aviare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alim Timiş, Adrian Popa, a declarat, vineri, în Colegiul Prefectural că autorităţile sanitar-veterinare din Timiş fac controale zilnice în localitatea de frontieră Beba Veche, având în vedere apariţia unui focar de gripă aviară într-o localitate din Ungaria aflată la doi kilometri.

Popa a spus că, deocamdată, nu există vreo suspiciune în judeţul Timiş privind apariţia gripei aviare.

"S-au făcut investigaţii clinice la păsările din zonă. Nu avem până în momentul acesta nicio suspiciune în judeţul Timis. În continuare, vom supraveghea acea zonă. În funcţie de evoluţia situaţiei vom lua măsurile care se impun”, a spus Adrian Popa.

Directorul DSVSA Timiş a mai spus că, dacă se va impune, se vor face şi controale în trafic, cu ajutorul Poliţiei, în zonele respective.

"Este o tulpină care dă probleme deosebite unde apare. E vorba de o formă aflată la doi kiloemtri în linie dreaptă de localitatea Beba Veche. Ne-am deplasat în zonă şi de două zile facem controale în gospodăriile populaţiei. Am luat legătura cu autorităţile locale şi judeţene şi până în prezent nu sunt probleme deosebite. În România şi în judeţul Timis nu evolueaza influenţa aviară, dar este în Ungaria”, a mai spus Adrian Popa.

În România, în anul 2005, a fost un focar de gripă aviară, autorităţile luând atunci măsuri radicate atât în ferme de păsări, cât şi în gospodării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.