Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, pe Facebook, decizia de constituţionalitate privind Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile din sănătate şi educaţie cu 15%, spunând că social-democraţii au încredere că preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea ”cât mai repede”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salut decizia CCR privind creşterea veniturilor cu 15% pentru angajaţii din sănătate şi educaţie! Avem încredere că preşedintele Iohannis va promulga legea cât mai repede, astfel încât aceste majorări să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017", scrie Dragnea.

El afirmă că aceste măsuri sunt deja cuprinse în proiectul de buget prezentat de PSD în campania electorală, alături de alte majorări promise, precum creşterea salariului minim la 1.450 de lei tot de la 1 ianuarie.

Curtea Constituţională a decis că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituţională. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Legea de aprobare a OUG 20/2016 a fost atacată la CCR de către Guvern şi PNL, cele două sesizări fiind conexate de judecătorii constituţionali.

”S-au conexat şi a fost respinsă sesizarea de neconstituţionalitate. (...) Sunt constituţionale deci”, a spus Valer Dorneanu în privinţa celor două sesizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.