Spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei ar trebui să aibă pregătite, în perioada iernii, paturi pentru persoanele fără adăpost care au afecţiuni cronice sau au probleme cu consumul de alcool şi nu sunt primite în centrele sociale, a declarat, luni, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Adăposturile pe care le avem la nivelul municipiului Bucureşti nu sunt suficiente, nu pot găzdui toate persoanele fără adăpost. Rog administraţia spitalelor să aloce un număr de paturi în fiecare spital aparţinând Primăriei Generale pentru acele persoane fără adăpost care au halenă alcoolică şi nu sunt primite în adăposturi, pentru acele persoane care au afecţiuni cronice care nu se pot servi singure şi care ar trebui duse într-un spital, şi nu într-un adăpost, unde spaţiul este deja foarte aglomerat”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

Alis Grasu a adăugat că Serviciul de Ambulanţă se pregăteşte pentru perioada următoare în care s-au anunţat temperaturi scăzute, ambulanţele fiind dotate cu lopeţi, spărgătoare de gheaţă şi cu săculeţi cu nisip şi sare.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean-Nicolescu, a spus că sunt 1.000 de locuri pentru persoanele fără adăpost, din care sunt ocupate aproximativ 70 la sută.

„Principalele probleme cu care ne confruntăm sunt multitudinea de cazuri în care persoane adulte fără adăpost se află sub influenţa alcoolului, ceea ce îngreunează primirea lor în adăposturi şi menţinerea unui climat civilizat în aceste facilităţi, precum şi lipsa unor îngrijiri medicale de urgenţă care să poată fi acordate în adăposturi. Încercăm să lucrăm cu spitalele bucureştene aflate în subordinea municipalităţii pentru a rezolva urgenţele medicale, urgenţe de tip terapie intensivă ale acestor persoane. Nu e vorba de rea voinţă, pur şi simplu adăposturile sociale nu au capacitatea de a oferi îngrijiri medicale de tip ATI”, a precizat Cosmina Simiean-Nicolescu.

Administraţia Naţională de Meteologie a anunţat că, în zilele următoare, vremea se va răci accentuat şi vor predomina temperaturile negative. În noaptea de marţi spre miercuri va fi ger în nordul, nord-estul, centrul ţării, local în sud şi pe arii mai restrânse în rest, urmând să fie înregistrate temperaturi sub minus zece grade. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.