PSD a câştigat, în prima etapă de distribuire, de două ori mai multe mandate de parlamentar decât toate celelalte partide la un loc, 180, potrivit datelor parţiale, pe locul doi aflându-se PNL, cu 55 de mandate, urmat de UDMR (19 mandate), USR (17 mandate), PMP şi ALDE (4 mandate). Alte 185 de mandate urmează să fie acordate în a doua etapă de distribuire, la scară naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta reprezintă o centralizare a datelor furnizate electronic de către operatorii de calculator ai secţiilor de votare, efectuată de către Biroul Electoral Central pentru transmiterea de rezultate preliminare şi provizorii.

Potrivit acestor date, la Camera Deputaţilor PSD a obţinut 132 de mandate, PNL - 45 de mandate, UDMR - 16 mandate, USR - 14 mandate, ALDE - 3 mandate şi PMP - 3 mandate.

La Senat, PSD are deja 48 de mandate, PNL 10 mandate, USR 3 mandate, UDMR 3 mandate, ALDE 1 mandat şi PMP 1 mandat.

În total, au fost distribuite 279 de mandate, din cele 464 puse în joc. În a doua etapă, de distribuire naţională, urmează să fie împărţite alte 185 de mandate, care se vor acorda în funcţie de numărul de voturi neutilizate rămase după prima etapă de distribuire.

La nivelul ţării, PSD a câştigat alegerile în 34 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Singurele judeţe în care social-democraţii nu au câştigat primul loc sunt Cluj, Alba şi Sibiu, unde pe primul loc a ieşit PNL, însă la o diferenţă mică de PSD. UDMR şi-a adjudecat judeţele Satu Mare, Mureş, Harghita şi Covasna.

Până la această oră, PSD a câştigat cu peste 50% judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, precum şi Suceava, la limită, doar la Senat. Cel mai bun scor a fost obţinut în Giurgiu, cu 68,85% la Senat şi 68,73 la Camera Deputaţilor.

În schimb, PNL a reuşit să depăşească media de 20% în Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Călăraşi, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vrancea. Cel mai bun scor a fost obţinut în Sibiu, unde liberalii au obţinut aproape 40% la Senat şi la Camera Deputaţilor.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni dimineaţă, la ora 10.00, după centralizarea a 68,77% din procesele verbale, că în urma alegerilor parlamentare de duminică PSD a obţinut 45,25% din voturi, PNL - 20,32%, USR - 9,32%, UDMR - 6,22% din voturi, ALDE - 6,05%, iar PMP - 5,51%, la Senat

La Camera Deputaţilor, scorurile sunt: PSD - 45,09%, PNL - 19,96%, USR - 9,26%, UDMR - 6,15%, ALDE - 5,62% şi PMP - 5,22%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.