Preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general, Ilie Bolojan, i-au anunţat duminică noapte pe liderii organizaţiilor judeţene ai partidului că îşi dau demisia de la conducerea formaţiunii, dar aceştia au refuzat o accepte, recomandându-le să rămână în funcţii până la congresul de anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro că Alina Gorghiu a vrut să îşi dea demisia din furntea partidului în noaptea de duminică spre luni, în urma rezultatelor slabe obţinute de formaţiunea liberală la alegerile parlamentare. Acelaşi lucru a intenţionat să facă, potrivit surselor citate, şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea preşedinţilor de organizaţii judeţene ai PNL au refuzat însă să accepte demisia celor doi, recomandându-le să rămână în funcţie până la congresul de anul viitor al partidului. ”Cel mai probabil o să rămânem în formula actuală până la congres”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL prezenţi la discuţii.

Mai mulţi lideri de organizaţii PNL au declarat public dumică seară, după închiderea urnelor, că se impune demisia actualei conduceri a partidului şi alegerea cât mai grabnică a unor noi lideri.

Primul lider de organizaţie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. El a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că la nivelul partidului trebuie să fie organizate ”alegeri cât mai repede” şi că până atunci ”cineva trebuie să joace rolul de preşedinte”.

Şi preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că alegerile interne în partid sunt ”absolut necesare” după scrutinul de duminică, el spunând că în PNL ”se impune neapărat o analiză serioasă şi eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze şi să-l pună pe şine”, că deocamdată liberalii sunt ”săriţi de pe şină”. Filipescu a declarat pentru News.ro că liberalii trebuie să tragă ”o linie” şi să socotească ”ce au de făcut în continuare şi cu cine”.

Alina Gorghiu a promis în luna octombrie că va demisiona de la şefia PNL dacă partidul pe care îl conduce nu va intra la guvernare după alegerile din 11 decembrie.

"Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României", a declarat atunci Alina Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.