Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o reprezentare puternică a comunităţii maghiare în Parlament, pentru ca maghiarii să nu fie ocoliţi când se iau decizii importante, pentru o Transilvanie puternică şi pentru o Românie „mai bună”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am votat pentru o reprezentare putenică a comunităţii maghiare în Parlamentul României, pentru o Transilvanie puternică şi o Românie mai bună. Să avem o reprezentare puternică şi să nu putem să fim ocoliţi când se iau decizii importante. Sper că începând de mâine lucrurile se vor îndrepta acolo unde nu au fost drepte în ultimii ani”, a spus Kelemen Hunor, după ce şi-a exprimat votul.
Kelemen a afirmat, totodată, că sunt multe lucruri de discutat cu viitorul Parlament, legat de statul de drept, de situaţiile în care legile au fost încălcate sau interpretate greşit şi nu în ultimul rând despre apărarea drepturilor comunităţii maghiare.
"Sunt multe lucruri care trebuie discutate şi trebuie rezolvate, trebuie întărit statul de drept, fiindcă în ultimii ani am observant că în foarte, foarte multe cazuri legile ori nu au fost respectate, ori au fost inerpretate în mod greşit, contrar spiritului legiuitorului, şi, bineînţeles, reformele necesare în domeniul social, economic şi în ceea ce priveşte apărarea drepturilor comunităţii maghiare. Mai mult decât s-a făcut în ultimii ani”, a precizat liderul UDMR
Deputatul UDMR a precizat că s-a făcut „mobilizare” în rândul electoratului maghiar şi speră că alegătorii vor veni la vot.
Preşedintele UDMR a venit la vot împreună cu soţia şi cu cei doi copii, Hanna şi mezinul Magor, şi şi-a exprimat opţiunea electorală la secţia amenajată în primăria comunei sale natale, Cârţa din judeţul Harghita, iar voturile au fost introduse în urnă de fiica sa, Hanna.
Kelemen Hunor candidează pentru al cincilea mandat de deputat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.