Deputatul PSD Mircea Duşa a declarat că a votat, în primul rând, pentru ca românii din judeţul Harghita să aibă un reprezentant în Parlament, dar şi pentru o Românie puternică, el făcând apel la oameni să iasă în număr mare la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Duşa, lider al PSD Harghita, a votat în municipiul Topliţa, unde a fost primar între 1996 şi 2000, înainte de a deveni prefect al judeţului Harghita (2001-2004) şi apoi parlamentar.

La ieşirea de la urne, el a declarat că a votat, în primul rând, pentru ca românii din Harghita să aibă un reprezentant în Parlament, schimbarea Legii Electorale defavorizând, în opinia sa, mai mult decât cele anterioare comunitatea românească din acest judeţ.

”Am votat, în primul rând, pentru ca românii din Harghita să fie reprezentaţi în Parlamentul României. Aşa după cum ştiţi, românii, din punct de vedere numeric, sunt doar 12 la sută din populaţia judeţului şi în perioada 1990-2004 nici nu au avut un reprezentant în Parlamentul României. Sper ca anul 2004, atunci când românii din Harghita au trimis un parlamentar în Parlamentul României să fie de bun augur şi în acest an şi în continuare românii să aibă un reprezentant în Parlamentul României. Sper că românii vor veni în număr mare la vot şi astăzi şi vor obţine ceea ce-şi doresc, adică un reprezentant în Parlamentul României”, a declarat Mircea Duşa.

Liderul PSD Harghita a mai spus că a votat ”pentru o Românie puternică, pentru o Românie în care salariile şi pensiile să fie corecte, pentru o Românie în care sănătatea şi învăţământul să fie de calitate” şi unde ”fiecare român să se simtă la el acasă”.

În judeţul Harghita, sunt aşteptaţi la urne 270.319 alegători înscrişi pe listele electorale permanente, fiind amenjatae 290 de secţii de votare, majoritatea în şcoli, sedii de primării şi ale consiliilor locale.

Pentru cele cinci locuri de deputat şi două de senator repartizate judeţului Harghita au intrat în cursa electorală 79 de persoane, de la nouă formaţiuni politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.