Organizaţia de media ActiveWatch a avertizat vineri, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că postul de televiziune România TV manipulează campania alectorală, afişând o burtieră cu textul "Acuzaţii-şoc: Soros a pus la cale tragedia de la Colectiv".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţiune de manipulare în desfăşurare la România TV. Postul de televiziune difuzează un filmuleţ asumat, chipurile, de gruparea Anonymous. Filmuleţul vorbeşte despre implicarea lui George Soros în incendiul de la Colectiv. În mod convenabil, «Anonymous» dă Guvernului un termen de 10 zile ca să spună tot adevărul despre ce s-a întâmplat în clubul Colectiv. Adică este posibil să apară nişte «informaţii» după alegerile de duminică. Scenariul este comentat de nişte persoane: Monica Tatoiu, Mirel Curea, Mircea Dogaru şi Florin Chilian. Până acum nu a fost solicitat niciun punct de vedere oficial. Atenţie la fumigenele de campanie!”, a avertizat organizaţia.

Tot vineri, organizaţia atrăgea atenţia asupra faptului că România TV încalcă decizia privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale.

”Cine încalcă regulile jocului? România TV. Conform Deciziei 592/2016 emisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului, candidaţii nu mai au ce căuta în programele televizate începând de azi, de la ora 7, până duminică, în ziua votului”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a organizaţiei. 

ActiveWatch a făcut joi un apel către membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lua măsuri urgente şi ferme faţă de maniera în care România TV a reflectat campania electorală pentru alegerile parlamentare, încălcând reglementări din domeniul audiovizual, şi a numit instituţia un ”martor pasiv al intoxicărilor şi manipulărilor” de la postul de televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.