Google a lansat versiunea 55 a browser-ului Chrome pentru Android care aduce suport offline pentru utilizatorii ce doresc să acceseze anumite pagini web şi atunci când nu au acces la internet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre ţintele companiilor de tehnologie este aceea de a fi disponibile utilizatorilor, într-o formă sau alta, chiar şi atunci când aceştia nu se pot conecta la internet. Iar cea mai bună cale în acest scop pentru o companie precum Google este descărcarea din timp a conţinutului ce poate fi apoi accesat şi fără conexiune la internet.

Cea mai recentă versiune a popularului browser Chrome pentru Android include funcţionalităţi offline. Utilizatorul poate descărca pagini întregi şi chiar muzică sau clipuri video atâta vreme câtă acestea sunt în format HTML5.

În acest scop, utilizatorii vor găsi butonul prin care pot iniţia descărcarea paginilor web în meniul browser-ului, iar pentru conţinutul multimedia în format HTML5 butonul va fi afişat chiar pe bara de redare.

Accesarea conţinutului descărcat astfel se poate face prin intermediul unei noi secţiuni - un manager de download ce afişează toate fişierele descărcate. Acestea sunt salvate în memoria telefonului şi vor rămâne acolo până când utilizatorul le va şterge manual.

Deocamdată, noua facilitate va fi disponibilă doar utilizatorilor de smartphone-uri cu Android, Google neanunţând o dată la care aceasta va fi lansată pe iOS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.