Tânărul din Craiova care ar fi continuat să promoveze pe internet mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, după ce anul trecut fusese reţinut pentru propagandă jihadistă, a fost adus, joi, la structura centrală a DIICOT pentru a fi audiat, anchetatorii urmând să stabilească dacă vor lua măsuri preventive în cazul acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luigi Constantin Boicea a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  în jurul orei 16.30, fiind însoţit de ofiţerii care l-au ridicat de la locuinţa sa din Craiova, după ce au fost făcute percheziţii.

Poliţiştii Direcţiei de Combaterea a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT,  au făcut percheziţii în Craiova, la locuinţa tânărul de 18 ani bănuit de propagandă teroristă, de unde au ridicat dispozitive informatice, telefoane mobile, obiecte şi înscrisuri.

Luigi Constantin Boicea este bănuit suspectat de promovarea în mod sistematic în mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale, a unor mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, respectiv de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor.

Şi în urmă cu un an, procurorii DIICOT au făcut o percheziţie la locuinţa din Craiova a lui Luigi Constantin Boicea, atunci fiind reţinut de procurorii DIICOT pentru propagandă jihadistă. În urma percheziţiei au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă islamistă şi sisteme informatice.

 Rudele tânărului au povestit că acesta a renunţat în 2013 la religia creştin-ortodoxă pentru a trece la cea musulmană. Luigi Constantin Boicea este elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Auto.

 ”După convertirea la islamism, tânărul şi-a schimbat stilul de viaţă, izolându-se de societate şi familie, identificându-se cu Statul Islamic şi vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ţinută specifică musulmanilor şi să se afişeze pe reţelele de socializare cu însemnele Statului Islamic”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

 Luigi Constantin Boicea provine dintr-o familie destrămată, tatăl său fiind eliberat în 2015 din penitenciar. Mama sa este angajată a Regiei Autonome de Transport Craiova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.