Designerii Jean Paul Gaultier şi Tommy Hilfinger au spus că nu au nicio problemă în ceea ce priveşte posibilitatea de a crea ţinute vestimentare pentru Melania Trump, în timp ce alţi creatori de modă celebri, precum Tom Ford şi Marc Jacobs, au anunţat că vor refuza o astfel de colaborare, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi creatori de modă celebră au anunţat deja că vor refuza orice cerere de colaborare din partea viitoarei prime doamne a Statelor Unite, Melania Trump.

Însă alţii, inclusiv Tommy Hilfinger, Thom Browne şi Jean Paul Gaultier, au spus că vor accepta să creeze ţinute pentru soţia lui Donald Trump.

Întrebat dacă va accepta să creeze rochii şi alte ţinute pentru Melania Trump, Jean Paul Gaultier a spus: ”Cu siguranţă. Nu este obiectivul meu principal, dar de ce nu?”.

”Aceasta nu este o chestiune care ţine de politică”, a declarat creatorul de modă francez, luni seară, la British Fashion Awards 2016.

”Se îmbracă deja foarte bine şi singură. Nu am nimic rău de spus despre ea”, a precizat Jean Paul Gaultier pentru Press Association.

”Era mai bine îmbrăcată decât Hillary Clinton atunci când a mers să voteze. A purtat acel palton de culoarea părului de cămilă şi o rochie albă şi a fost foarte frumoasă. Nu ştiu cine îi dă sfaturi, poate îşi alege singură hainele, dar dacă îmi va cere să creez pentru ea, de ce nu aş face-o?”, a adăugat celebrul creator de modă francez.

În luna noiembrie, creatoarea de modă Sophie Theallet a publicat o scrisoare deschisă pe Twitter în care a anunţat că nu va ”participa” şi nu se va ”asocia” în niciun fel cu viitoarea primă doamnă a Statelor Unite. 

Sophie Theallet, unul dintre designerii preferaţi ai actualei prime doamne americane, Michelle Obama, a adăugat: ””Retorica rasismului, sexismului şi xenofobiei, dezlănţuită în campania prezidenţială a soţului ei, este incompatibilă cu valorile după care eu îmi ghidez viaţa”.

Tot în luna noiembrie, creatorul de modă Marc Jacobs a făcut următoarea declaraţie pentru WWD.com: ”Personal, eu mi-aş canaliza energia mai degrabă spre ajutorarea acelora care au fost afectaţi şi răniţi de Trump şi de susţinătorii lui”.

Designerul Derek Lam a avut un punct de vedere similar: ”Îmi voi concentra enegiile şi eforturile pentru a construi o lume mai dreaptă, onorabilă şi reciproc respectuoasă”.

Creatorul de modă Tom Ford a acordat la rândul său un interviu în emisiunea de televiziune ”The View”: ”Am fost rugat să creez haine pentru ea în urmă cu câţiva ani şi am refuzat”.

Tom Ford a spus că acea decizie nu a avut legătură cu politica, ci, mai degrabă, cu stilul de a fi al Melaniei Trump: ”Pur şi simplu, ea nu reprezintă imaginea mea”.

Tommy Hilfinger a avut însă un punct de vedere diferit atunci când a fost invitat de jurnalişti să îşi expună părerea despre scrisoarea deschisă publicată de Sophie Theallet. 

”Melania este o femeie foarte frumoasă şi cred că orice designer ar trebui să fie mândru dacă ar avea posibilitatea de a crea haine pentru ea. Nu cred că oamenii ar trebui să aibă puncte de vedere politice în această chestiune. Toată lumea a fost fericită când a venit vorba de a crea ţinute pentru Michelle Obama”, a spus Tommy Hilfinger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.