Extremistul Norbert Hofer l-a felicitat duminică după-amiază pentru victorie pe independentul Alexander Van der Bellen printr-un mesaj postat pe Facebook. De asemenea, prezidenţiabilul extremei-drepte le-a mulţumit alegătorilor săi pentru sprijinul demostrat în cele două scrutinuri din ultimele şase luni, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-ar plăcea să vă mulţumesc. Voi aţi demonstrat atât de mult sprijin şi sunt incredibil de trist că am eşuat. Mi-ar fi plăcut să veghez asupra Austriei”, a scris Hofer pe Facebook.

Candidatul FPO l-a felicitat pentru victorie pe independentul Alexander Van der Bellen.

”Le cer tututor austriecilor să rămână împreună şi să colaboreze. Suntem cu toţii la fel de austrieci, nu contează cu cine am votat la urne”, a precizat Norbert Hofer.

Potrivit primelor exit-poll-uri, independentul a obţinut 53,6% din voturi, în vreme ce prezidenţiabilul extremei-drepte nu a reuşit să strângă decât 46,4% din sufragii. Diferenţa dintre cei doi candidaţi austrieci este mult mai mare decât în primul scrutin prezidenţial din luna mai.

Însă, rezultatele oficiale ale acestui scrutin maraton sunt aşteptate pentru luni, deşi extremiştii şi-au recunoscut înfrângerea la doar câteva minute după închiderea urnelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.