Lacătele care au fost agăţate de-a lungul anilor de cuplurile de îndrăgostiţi pe balustradele Podului Artelor din Paris vor fi vândute la o licitaţie ce va fi organizată în beneficiul refugiaţilor din Europa, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un an şi jumătate după ce au fost desfăcute de pe balustradele Podului Artelor, aceste suvenire ale îndrăgostiţilor din capitala Franţei vor fi puse în vânzare, în ianuarie 2017, la Crédit Municipal din Paris. Toate încasările vor fi donate în beneficiul asociaţiilor umanitare care îi ajută pe imigranţii din Europa.

În urmă cu 18 luni, panouri cu geamuri au înlocuit celebrele lacăte pariziene agăţate pe grilajul balustradelor de pe Podul Artelor. Miercuri, 30 decembrie, primarul-adjunct al Parisului, Bruno Julliard, a anunţat că acele lacăte vor fi scoase la licitaţie şi ar putea fi vândute cu o sumă totală de aproximativ 100.000 de euro.

Depozitate în prezent în mai multe spaţii ale municipalităţi, 10 tone dintr-un total de 65 de tone reprezentând greutatea acelor lacăte din metal vor fi vândute în beneficiul asociaţiilor care îi ajută pe refugiaţi.

Bruno Julliard a anunţat că preţurile de vânzare vor fi ”accesibile” pentru toată lumea, inclusiv pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să îşi recupereze lacătele depuse pe Podul Artelor.

Însă licitaţia reprezintă înainte de toate un mijloc de sprijinire a persoanelor defavorizate. ”Toate încasările vor fi donate programelor de solidaritate şi de sprijinire a refugiaţilor pe care îi primim pe teritoriul parizian”, a precizat Bruno Julliard.

Dacă nu va fi organizată o a doua licitaţie, restul lacătelor vor fi topite, iar metalul astfel obţinut va fi pus la rândul lui în vânzare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.