Actriţa Maia Morgenstern a publicat joi, pe Facebook, un mesaj în care a relatat că deşi a primit o invitaţie oficială de la preşedintele României, Klaus Iohannis, la Parada militară de Ziua Naţională de la Arcul de Triumf din Bucureşti, a privit manifestaţia de la gard, pentru că paznicii nu i-au permis să ajungă la tribuna oficială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne înghesuim noi în tramvaiul 41. Descindem la Caşin. Scot eu ţanţoşã invitaţia oficială, scrisă frumos cu auriu şi aştept sa fiu poftită cu surle şi trâmbiţe. În tribuna oficială... «Nu se intra pe aici! Mai încolo, mai în spate» (i s-a spus, n.r.) «Bine, dar eu... Eu... Invitaţie... Oficială...», bâigui eu sub privirile compătimitoare ale fiicei mele adolescente. «Haideţi, mai repede, vă rugăm, treceţi. Pe aici nu se poate intra», nu s-au lăsat înduplecaţi păzitorii. Am înţeles. Am privit parada de lângă gard”.  a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Actriţa a adăugat că apoi, câteva tinere ofiţer au rugat-o să facă fotografii alături de ea.

”Apoi, domnişoarele ofiţer de acolo au dorit sa facă fotografii cu mine. Au rugat-o pe fiica mea să ne facă poze. Ziua a fost salvată. Eu vreau să le mulţumesc. Tuturor”, a încheiat Maia Morgenstern.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, foştii şefi ai statului Ion Iliescu, Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, miniştri, diplomaţi, reprezentanţi ai instituţiilor statului, liderul PNL Alina Gorghiu, veterani de război au asistat la paradă de la tribuna oficială. Primarul general Gabriela Firea, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au aflat în apropierea zonei oficiale, dar în spaţiul destinat publicului.

Parada s-a desfăşurat fără incidente, cu excepţia faptului că premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis au fost huiduiţi la sosire, de un grup restrâns de oameni aflaţi în apropierea zonei oficiale, unde se află şi liderii PSD şi ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta să nu invite la parada de 1 Decembrie, nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie, cum ar fi liderul PSD Liviu Dragnea şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Decizia a provocat dispute, PSD criticându-l pe Iohannis, iar alte controverse au plecat de la absenţa primarului general, Gabriela Firea, din zona oficială.

Singurul lider social-democrat invitat la paradă a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, însă acesta s-a aflat la ceremoniile de la Alba Iulia.

Liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, au venit la paradă şi au asistat la ceremonii din public, unde s-a aflat şi primarul general Gabriela Firea.

Cu privire la cazul ei, Klaus Iohannis a făcut precizări suplimentare, explicând că MApN i-a adresat direct o invitaţie specială, în semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat finalizării lucrărilor de la Arcul de Triumf, care au permis revenirea paradei militare în zona Kiseleff. Iohannis s-a arătat nedumerit cu privire la motivul pentru care Gabriela Firea a decis să anunţe că nu ar fi fost invitată.

Printre noutăţile paradei de anul acesta, se numără participarea avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a motocicletelor enduro şi ATV-urilor pentru forţele pentru operaţii speciale şi poliţia militară, precum şi a unui detaşament de studenţi şi medici militari rezidenţi, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.