Aproximativ 3.000 de persoane au asistat, joi, la Cluj-Napoca, la parada organizată de Ziua Naţională, la care au participat 300 de militari şi cadre ale instituţiilor de apărare şi intervenţie, dar şi 40 de mijloace tehnice din dotare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În pofida frigului, clujenii s-au adunat, începând cu ora 12.30, în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, unde în fiecare an se sărbătoreşte Ziua Naţională.

Manifestările au început cu depuneri de coroane din partea reprezentanţilor partidelor şi a instituţiilor publice la la statuia lui Avram Iancu, urmate de o paradă militară.

La paradă, care s-a desfăşurat pe traseul Bulevardul Eroilor-Calea Dorobanţilor, au participat peste 300 de militari de la structuri ale Diviziei 4 Infanterie “Gemina” - Regimentul 50 Rachete Antiaeriene “Andrei Mureşianu”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive “General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicaţii şi Informatică “Napoca”, dar şi cadre ale Ministerului Afacerilor Interne şi SRI, cu peste 40 de mijloace tehnice.

Cei prezenţi, între care şi rude ale militarilor, au fost foarte încântaţi de eveniment.

Programul de Ziua Naţională continuă cu spectacolul ”Copiii săbătoresc Marea Unire”, organizat la Teatrul Naţional Cluj de Prefectura Cluj, Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar, fiind aşteptaţi peste 330 de elevi din mediul rural.

Joi seară, primarul Emil Boc va aprinde iluminatul festiv de sărbători şi va fi deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.