Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria, iau parte la călătoria anuală a trenului regal care începe miercuri din gara Sinaia, şi va ajunge la Sibiu, pe 1 decembrie. În zilele de 15 şi 16 decembrie, familia regală va începe a şaptea călătorie cu trenul, pe traseul Bucureşti-Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traseul celei de-a şasea călătorii regale cu trenul cuprinde oraşele Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu. 

Potrivit Casei Regale a României, trenul va sosi în gara din Sinaia miercuri, la ora 15.47. Accesul publicului va fi liber între orele 16.30 - 18.30. În dimineaţa zilei de 1 decembrie, trenul va opri în Gara din Buşteni, la ora 10.36, pentru 17 minute. 

În trenul regal vor fi prezenţi reprezentanţi ai familiilor regale ale Belgiei şi Bulgariei. Invitaţii de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi regele Simeon al II-lea şi regina Margarita ai Bulgariei, precum şi Principele Lorenz al Belgiei.

Tot anul acesta, la 15 şi 16 decembrie, trenul regal va efectua a şaptea călătorie, la 100 de ani de la refugiul familiei regale, a Guvernului şi a Parlamentului României la Iaşi, potrivit familiaregala.ro. Pentru doi ani, din 1916 până în 1918, capitala Regatului României a funcţionat la Iaşi. Traseul Trenului Regal va fi Bucureşti-Adjud-Mărăşeşti-Bacău în ziua de 15 decembrie, şi Bacău-Roman-Paşcani-Iaşi în ziua de 16 decembrie 2016.

Actualul tren regal i-a condus pe regina Maria şi regele Carol al II-lea în diverse comunităţi din ţară şi în călătoriile lor din străinătate. Trenul a adus-o pe regina-mamă Elena în ţară, în anul 1940, când s-a întors din exil. Regele Mihai a călătorit mult cu trenul regal în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Majestatea Sa şi regina-mamă au vizitat Chişinăul, călătorind cu trenul regal. Tot trenul regal este cel care a purtat familia regală pe tragicul drum al exilului, în ianuarie 1948.

Lideri politici europeni şi nord-americani au fost musafiri ai trenului regal în anii 1948-1989.

Trenul regal, în al nouălea deceniu al existenţei sale, impecabil păstrat, cu o mare rezistenţă şi o remarcabilă calitate tehnică, continuă să servească naţiunea română, fiind unul dintre cele mai puternice simboluri regale şi ale Statului român.

Realuarea călătoriilor cu trenul regal a avut loc după 64 de ani, în octombrie 2012, şi a condus familia la Alba Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.