Poşta Română, companie controlată de Ministerul Comunicaţiilor, a anunţat marţi că toate oficiile poştale rămân închise în data de 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Andrei, şi în 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Totodată, în aceeaşi perioadă vor fi deschise doar unităţile bancare din marile centre comerciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora zilele de 30 Noiembrie şi 1 Decembrie sunt declarate zile de sărbătoare legală.

”Compania Naţională Poşta Română informează că în zilele de miercuri, 30 noiembrie, şi joi, 1 decembrie, toate oficiile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise”, se arată în comunicatul poştei.

Vineri, 2 decembrie, unităţile poştale vor avea program de lucru identic cu cel al zilei de sâmbătă, iar sâmbătă, 3 decembrie, programul va fi unul normal pentru o zi de sâmbătă.

”În acest context, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în zilele de 28 – 29 noiembrie 2016 să înregistreze timpi mai mari de circulaţie”, se arată în comunicat.

Sucursale bancare vor fi închise în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie în cazul BCR, BRD, Raiffeisen şi CEC Bank, dar în data de 2 decembrie programul va fi normal, potrivit informaţiilor transmise de bănci.

În perioada 30 noiembrie-1 decembrie vor fi deschise doar unităţile din marile centre comerciale.

”În perioada următoare, unităţile BCR vor fi închise în zilele de sărbători legale, după cum urmează: 30 noiembrie, 1, 25 şi 26 decembrie, 1 şi 2 ianuarie. Ca excepţie, vor lucra doar unele unităţi BCR din marile centre comerciale, dar activitatea acestora va fi similară zilelor de week-end, nebancare”, se arată în răspunsul trimis de BCR, la solicitarea News.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.