Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, în zonele locuite, de minus 13,1 grade Celsius, s-a înregistrat, marţi dimineaţă, la Staţia Meteo Bucin, noaptea trecută fiind geroasă, potrivit meteorologilor, în tot judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meteorologul Gyorffi Zoltan, de la Centrul Meteorologic Târgu Mureş, a declarat corespondentului News.ro că gerul s-a instalat, în noaptea de luni spre marţi, atât în zona montană, cât şi în cea depresionară din Harghita, temperaturile coborând, în zori, până la minus 13,1 grade Celsius la Bucin, minus 10,3 grade Celsius laTopliţa, minus 10 grade Celsius la Joseni şi minus 9,3 grade Celsis la Miercurea Ciuc.

Meteorologul Eugen Mitea, de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, a declarat, la rândul său, că vremea se va menţine rece marţi şi miercuri, fără precipiţaţii„ "poate doar cu 2-3 fulgi de zăpadă”, va fulgui şi în ziua de 30 noiembrie, ninsorile urmând să îşi facă apariţia în prima zi a lunii decembrie, "slăbuţe în cursul zilei şi mai intense în cursul nopţii”, când se va depune un strat de zăpadă de cel puţin 5 centimetri.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 28,3 grade Celsius, a fost  înregistrată la Joseni, în anul 1993.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.