Forţele guvernamentale siriene au anunţat înregistrarea unui avans considerabil, după cucerirea unei treimi din teritoriile estice ale metropolei Alep. Militarii guvernamentali au reuşit să înainteze puternic în cartierele controlate de grupările rebele cu ajutorul campaniei de raiduri aeriene, care a fost susţinută de către aliaţii ruşi. Presa siriană a anunţat că forţele guvernamentale au început dezarmosarea minelor de teren lăsate în urmă de rebeli, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de civili au părăsit cartierele asediate, după o săptămână de lupte crunte între grupările rebele şi forţele guvernamentale. 

Rebelii au fost îndepărtaţi din cartierele asediate situate în estul metropolei Alep.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că districtul Sakhour a fost cucerit de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că trupele guvernamentale siriene au capturat 12 districte controlate de rebeli, adică peste 40% din totalul teritoriilor rebele din estul Alepului.

Activiştii au precizat că raidurile aeriene au continuat să lovească luni metropola asediată.

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au lansat încă din luna septembrie o operaţiune majoră pentru recapturarea Alepului.

Mii de locuitori sirieni au fugit în teritoriile controlate de forţele guvernamentale sau de luptătorii kurzi după intensificarea luptelor din metropola asediată.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că până la 10.000 de sirieni au părăsit în ultimele zile Alepul. Presa siriană a transmis imagini cu bărbaţi, femei şi copii transportaţi în cartierele guvernamentale cu ajutorul uinor autobuze verzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.