Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5124 lei/euro, în scădere uşoară faţă de nivelul din şedinţa precedentă, în timp ce dolarul a cedat din terenul câştigat săptămâna trecută şi a coborât sub pragul de 4,25 lei, îndepărtându-se de cotaţiile maxime istorice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, BNR a afişat un curs de 4,5147 lei/euro. 

Analiştii anticipează o stabilitate a cursului în această săptămână.

"Credem că săptămâna aceasta ar putea fi similară cu precedentele pentru EUR/RON, care ar rămâne în intervalul recent de 4,50-4,52, cel puţin până la unele evenimente cheie (referendumul din Italia, viitoarele şedinţe de politică monetară ale BCE/Fed din decembrie şi alegerile parlamentare locale)", arată analiştii ING Bank, într-un raport publicat luni. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a coborât la 4,2432 lei, de la 4,2602 lei, după ce a atins un nivel maxim istoric săptămâna trecută, de 4,2659 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a coborât la 4,1966 lei, de la 4,2070 lei în şedinţa de vineri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.