O maşină a explodat duminică seară, declanşând un incendiu care a paralizat o parte a centrului oraşului belgian Liege, au anunţat autorităţile, precizând că mai multe persoane au fost evacuate, relatează dhnet.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martori au chemat serviciile de urgenţă în situaţii de urgenţă, după ce au auzit deflagraţia. Câteva minute mai târziu, fum gros s-a ridicat de pe strada Georges Clémenceau, în apropiere de Opéra Royal de Wallonie şi de o piaţă de Crăciun.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

Potrivit primelor informaţii, un vehicul a explodat în parcare, din cauze necunoscute. Focul s-a extins rapid la alte maşini.

Parcarea unde a avut loc incidentul se află la subsolul unui imobil.

Autorităţile au evacuat hotelul Ibis, aflat în apropiere şi mai multe braserii.

Serviciile de intervenţie au desfăşurat un dispozitiv important, format din pompieri şi poliţie. Ofiţerii au stabilit un perimetru de securitate.

Pentru a le permite serviciilor să intervină, circulaţia a fost închisă în jurul Operei şi în Place de la Republique Francaise.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.