Liderul PMP Traian Băsescu a avut, duminică, un schimb de replici cu deputatul Sebastian Ghiţă, după ce fostul şef al statului a afirmat că a trimis în 2006 în Parlament legile securităţii naţionale, iar şefii serviciilor le-au spus parlamentarilor să nu se atingă de ele. Sebastian Ghiţă, membru în Comisia pentru controlul SRI, a explicat că membrii comisiei au considerat că legea trebuie să mai aştepte şi l-a întrebat pe Băsescu dacă a controlat SRI. La rândul său, fostul şef al statului l-a acuzat că vrea să lase impresia că ”preşedintele doarme în pat cu serviciile”, replica lui Ghiţă fiind: ”Vreau să spun că astăzi, preşedintele e în pat cu serviciile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că în 2006  a trimis Parlamentului noile legi ale siguranţei naţionale, ”în buna înţelegere cu serviciile” pe aceste acte normative.

”Comisiile din Parlament le-au băgat sub masă şi nu le-au scos nici acum. (...) Aceiaşi oameni cu care eu am convenit asupra legilor le-au atras atenţia parlamentarilor: «Nu vă atingeţi de legile astea»”, a spus Băsescu. 

El s-a lansat într-un atac la adresa SRI.

”Eu am găsit un serviciu de informaţii, SRI, condus de Timofte, unde şefii judeţeni se stabileau la partid”, a arătat Traian Băsescu, adăugând că la SIE se angajau persoane pentru a-i face mai apoi ”consuli şi alte minuni”.

”Aşa ceva nu s-a întâmplat în mandatul meu. Asta m-a pus în dificultate inclusiv cu PDL, care spunea că nu îi sprijin”, a adăugat liderul PMP.

În timpul emisiunii, deputatul Sebastian Ghiţă a intervenit telefonic pentru a-i adresa o întrebare lui Traian Băsescu.

”Nu cumva şefii adjuncţii serviciilor sunt cei pe care preşedintele îi numeşte, le dă concediu şi îi controlează? Nu cumva au o responsabilitate faţă de sistem şi faţă de preşedintele României, iar ce am văzut în ultimul an de mandat, ar trebui să admiteţi că este o chestiune necurată, necoeretă şi care a creat multe probleme şi dumneavoastră, şi Românei. Să le spunem adevărul românilor!”, a spus Ghiţă.

Deputatul independent a mai spus că, după trimiterea legilor siguranţei naţionale în Parlament, ”colegii au considerat că în lumina modificării Constituţiei ar trebui să aştepte cu această lege”.

Ghiţă a dorit să mai afle de la Traian Băsescu dacă, în calitate de preşedinte, a controlat SRI.

”Operaţional, în mod categoric, preşedintele dădea dispoziţii în baza priorităţilor de securitate naţională, îi întrebam cum stăm cu riscul de atentate. Vreţi să daţi impresia că preşedintele dormea în pat cu serviciile de informaţii”, a răspuns Traian Băsescu. 

Sebastian Ghiţă a replicat: ”Vreau să spun că astăzi, preşedintele e în pat cu serviciile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.