Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a doi pescari din Mangalia care s-au rătăcit pe mare din cauza ceţii, iar barca în care se aflau rămăsese fără combustibil, plutind în derivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de duminică al Gărzii de Coastă, sâmbătă, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de către dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare să intevină pe mare pentru a salva doui bărbaţi care pluteau în derivă cu o barcă.

“Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o navă de patrulare şi supraveghere maritimă, aflată în misiune pe Marea Neagră, care a ajuns în zona indicată şi a declanşat acţiunea de salvare”, se arată în comunicat.

FOTO: Garda de Coastă
FOTO: Garda de Coastă

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 65, respectiv 61 de ani, din Mangalia, au fost preluaţi de echipajul navei maritime, iar barca pescărească, de aproximativ şapte metri, a fost remorcată până în Portul Mangalia.

FOTO: Garda de Coastă
FOTO: Garda de Coastă

Cei doi pescari le-au povestit poliţiştilor de frontieră că din cauza ceţii şi-au pierdut reperele şi s-au deplasat cu ajutorul motorului până la consumarea combustibilului, după care au fost purtaţi de curent până în zona de unde au fost recuperaţi.

Ei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.