Unul dintre organizatorii marşului ”Dumnezeu nu face politică”, ce a avut loc sâmbătă în Capitală, a depus plângere penală la Secţia 1 Poliţie, susţinând că a fost ameninţat cu moartea de către un bărbat care l-a sunat după ce datele sale de contact ar fi fost făcute publice de către Coaliţia pentru Familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Asociaţiei Accept, plângerea penală a fost depusă pentru ameninţare, hărţuire şi instigare la ură şi discriminare, după ce M.F., unul dintre organizatorii marşului, a fost sunat şi a primit mesaje de la un bărbat care a ameninţat că va fi omorât şi călcat cu maşina dacă nu încetează să organizeze manifestaţii publice pentru promovarea egalităţii în drepturi.

"Am ajuns să mă tem pentru viaţa mea, pentru siguranţa mea. Să fiu ameninţat cu moartea în casa mea, în ţara mea, din cauza mesajului anti-homosexualitate propagat de organizaţii creştine şi conservatoare. Titus Corlăţean mă trimite să plec în Europa dacă nu îmi ajung drepturile din România, suporterii lui mă trimit în Zimbabwe. Tot ce îmi doresc eu este să pot încheia în România un parteneriat civil cu omul care îmi e alături de 7 ani de zile, ca să avem grijă unul de celălalt, şi mă trezesc că un grup care vrea să distrugă pacea socială din România mă transformă în cea mai mare ameninţare la adresa familiei”, arată bărbatul care ar fi fost ameninţat.

Conform Asociaţiei Accept, numărul de telefon al lui M.F., oferit participanţilor la marşul LGBT ca număr de contact în caz de urgenţe, a circulat pe pagina de Facebook a Coaliţiei pentru Familie şi a lui Mihai Tociu, unul dintre susţinătorii acesteia.

"Tociu, alături de Mihai Rapcea şi Adrian Grigoriu, antisemiţi cunoscuţi, au contra-manifestat sâmbătă, folosind mesaje instigatoare la ură împotriva comunităţii, încurajând o cultură a hărţuirii sexuale şi violului, precum Convertesc lesbiene. Ei nu au fost amendaţi de jandarmi, deşi în Oradea două persoane au primit amendă pentru că aveau o foaie A4 pe care era scris cuvântul toleranţă”, mai susţin reprezentanţii asociaţiei Accept.

Ei mai spun că vor monitoriza desfăşurarea cercetării penale, "mai ales în absenţa unui mecanism concret de prevenire şi monitorizare a infracţiunilor motivate de ură împotriva persoanelor LGBT în Romania".

"Poliţia şi organele de cercetare penală trebuie să trateze cu seriozitate investigaţia şi să aducă în faţa legii pe toţi cei care comit infracţiuni în numele urii. Aceştia nu vizează doar intimidarea unui singur om, ci doresc să creeze teamă şi nesiguranţă în rândul tuturor persoanelor LGBT. Cel care a realizat apelul telefonic riscă până un an şi şase luni de închisoare, dacă organele de cercetare penală aplică corect articolul 77 din Codul Penal, care consideră ura fată de persoane homosexuale o circumstanţă agravantă în comiterea oricărei infracţiuni", adaug[ sursa citată.

De asemenea, asociaţia prezintă un transcript al discuţiei telefonice, potrivit căreia M.F. este ameninţat de către un bărbat care are un limbaj vulgar şi care îi spune că îl va omorî: "Eşti în România aici. Du-te bă în alte tări, du-te în Zimbabwe să vezi că la homosexuali le ia capul ăia, bă, în Zimbabwe (...).Te omor, bă! Te omor".

Peste 300 de oameni s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Romană din Capitală pentru marşul "Dumnezeu nu face politică”. Membrii comunităţii LGBT şi susţinători ai acestora au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de propunerea Coaliţiei pentru familie de a organiza un referendum cu privire la modificarea definiţiei familiei în Constituţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.