Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a anunţat miercuri după-amiază că împreună cu liderul diplomaţiei franceze i-a invitat pe omologii din Rusia şi Ucraina să participe săptămâna viitoare la o discuţie la Minsk, într-o încercare de relansare a negocierilor pentru soluţionarea crizei din regiunea Donbas şi a relaţiilor tensionate din peninsula Crimeea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steinmeier a precizat că speră ca întâlnirea să aibă loc la 29 noiembrie în Minsk, cu câteva săptămâni înainte de învestirea lui Donald Trump la Casa Albă.

”Chiar dacă nu reuşim să găsim marea soluţie pentru această criză, asemenea negocieri sunt pur şi simplu necesare pentru a ne asigura că situaţia nu scapă de sub control”, a declarat demnitarul german.

Nu este clar ce va face republicanul Donald Trump pentru a gestiona criza din estul Ucrainei. Însă, acesta s-a arătat extrem de deschis cu privire la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre Washington şi Moscova, chiar cu preţul abandonării aliaţilor NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.