Cea de-a patra expoziţie personală a artistului Ştefan Câlţia la galeria AnnArt va fi vernisată, miercuri, şi va reuni un număr de 14 lucrări în ulei pe pânză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia va fi o reîntâlnire a publicului cu personajele Câlţia. "Personajele care levitează ori lumea pe dos sunt elemente mijlocitoare ale unei atmosfere fantastice, unde plutirea trebuie înţeleasă, mai degrabă, ca un artificiu reprezentaţional prin intermediul căruia artistul îşi plasează protagoniştii altfel în peisaj", din volumul "Ştefan Câlţia: Locuri", apărut la editura Curtea Veche Publishing, în 2014. 

Expoziţia va putea fi vizitată până la 10 ianuarie 2017.

Ştefan Câlţia s-a născut la 15 mai 1942, în Braşov. La vârsta de doi ani se mută împreună cu părinţii în Făgăraş. Între anii 1955-1963, urmează cursurile liceului de Arte Plastice din Timişoara, avându-l ca profesor pe graficianul Julius Podlipny. Între anii 1964-1970, este student al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, absolvind ca şef de promoţie, la clasa Profesor Corneliu Baba. Aici este coleg, printre alţii, cu Sorin Ilfoveanu şi Sorin Dumitrescu.

Ştefan Câlţia şi-a expus operele în numeroase expoziţii în Norvegia, Elveţia, Ţările de Jos, Danemarca şi România. Picturile sale au fost achiziţionate de Muzeul de Artă Contemporană şi Det Norske Teatret din Oslo, Norvegia, Muzeul de artă fantastică de la Gruyère, Elveţia, precum şi de Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Muzeul de Artă din Timişoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.