Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz AG preia concurentul CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft (CA Immo), care deţine în România zece companii din domeniul închirierii de birouri, a anunţat luni autoritatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, se arată într-un comunicat transmis luni de autoritatea de concurenţă.

În România, CA Immo deţine participaţii la companiile: CA Immo Real Estate Management Romania SRL, Europolis Orhideea BC SRL, Europolis Sema Park SRL, Intermed Consulting & Management SRL, Opera Center One SRL, Opera Center Two SRL, TC Investments Arad SRL, BBP Leasing SRL, Victoria International Property SRL şi K&K Investment SRL.

Aceste companii deţin în portofoliu următoarele clădiri de birouri, toate amplasate în Bucureşti: Opera Center 1, Opera Center 2, Bucharest Business Park, River 4 Place şi Europe House.

În prezent, CA Immo dezvoltă proiectul de birouri Orhideea Towers, amplasat în Bucureşti şi preconizat a se finaliza în 2017.

Immofinanz este o societate pe acţiuni listată la bursele din Viena şi Varşovia. Din grupul Immofinanz fac parte companii active, în România, în domeniul închirierii de imobile cu destinaţie birouri: Bucharest Corporate Center (B.C.C.) SRL, Cora G.S. SRL, Capri Trade SRL, Global Trust SRL, S-Park Offices SRL, Italian-Romanian Industrial Development Enterprise - IRIDE SA, Immoeast Baneasa Airport Tower SRL şi Baneasa 6981 SRL.

CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaf activează, în România, pe piaţa serviciilor de închiriere de proprietăţi imobiliare cu destinaţie de spaţii de birouri moderne din Bucuresti.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.