Valoarea primelor brute subscrise pe piaţa asigurărilor generale în acest an ar putea ajunge la 10 miliarde de lei (2,22 miliarde euro), ceea ce ar însemna depăşirea nivelului atins în 2008, când s-a înregistrat un nivel record, a declarat, luni, directorul de strategie şi stabilitate financiară al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Valentin Ionescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2008, s-a înregistrat un volum total al primelor brute subscrise de 8,94 miliarde lei (2,42 miliarde euro). În primele şase luni ale acestui an, piaţa generală a asigurărilor a ajuns la un volum al primelor de 5 miliarde lei (1,1 miliarde euro), cu 11% mai mult decât în aceaşi perioadă din 2015.

”Dacă extrapolăm rezultatul din primele şase luni, am ajunge la un nivel de aproape 10 miliarde lei la finalul acestui an, peste nivelul record din 2008”, a declarat Ionescu, la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

Piaţa asigurărilor a scăzut constant din 2008 până în prezent, pe fondul crizei financiare. Cel mai mare nivel, după 2008, a fost atins în 2015, 8,75 miliarde lei (1,94 miliarde euro). Pe zona asigurărilor auto obligatorii RCA, companiile de asigurăre se apropie de un nivel al daunei combinate de 100%, nivel la care pot obţine profit, potrivit lui Ionescu.

Volumul primelor brute subscrise pe piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA în primele şase luni ale acestui an a ajuns la 2,09 miliarde lei (470 milioane euro), după un avans de 33,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care liderul acestui sector, Asirom, şi-a redus semnificativ cota de piaţă în trimestrul al doilea, iar primii trei jucători au peste 60% din piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.