Mai multe tornade au afectat joi mai multe zone din Ţara Galilor şi Midlands, doborând mai mulţi copaci şi răsturnând mai multe rulote, relatează The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tornadele au fost provocate pe coasta de vest a Ţării Galilor de un val de aer rece, ce se deplasează spre est.

Potrivit meteorologilor, sunt aşteptate noi tornade în nordul Midlands. Autorităţile au emis cod galben de vânt puternic în regiune.

Agenţia britanică de Meteorologie a anunţat că viteza vântului la Aberystwyth din comitatul Ceredigion (vestul Ţării Galilor) a depăşit 150 de kilometric pe oră.

Mai multe drumuri din Aberystwyth şi Machynlleth, în comitatul Powys, au fost blocate de arbori căzuţi.

Un pod care traversează râul Severn a fost închis din cauza vântului ce putea provoca polei.

De asemenea, alimentarea cu energie electrică a fost perturbată în zonă.

Directorul campingului Clarach Bay Holiday Village, din apropiere de Aberystwyth, Thomas Scarrott, a declarat că între 15 şi 20 de rulote au fost răsturnate. „A fost o experienţă îngrozitoare, (tornada – n.r.) a apărut de nicăieri. Trebuie să fi fost o tornadă, deoarece campingul de vis-a-vis nu pare să aibă nicio problemă. Din fericire, era închisă, aşa că erau numai câţiva muncitori şi angajaţi din serviciile de mentenanţă, pentru că altfel cred că ar fi fost mult mai mulţi răniţi”, a spus el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.