Nepoata în vârstă de cinci ani a lui Donald Trump, Arabella Kushner, ar putea fi primul succes diplomatic al preşedintelui ales în relaţia cu China, relatează CNN. O înregistrare cu fetiţa recitând poezii în chineză circulă pe reţelele de socializare din ţara asiatică, iar utilizatorii de internet se declară încântaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare din urmă cu nouă luni, Arabella, într-o rochie în stil chimono, stă pe o masă, recitând şi cântând în chineză. Pe fundal se văd caracterul chinezesc pentru fericire, lampioane şi abţibilduri cu maimuţe – toate caracteristice culturii chineze.

„Arabella a vrut o petrecere înainte de culcare de Anul Nou Chinezesc”, a explicat Ivanka Trump în postare.

Ivanka a declarat în urmă cu patru ani pentru South China Morning Post că fiica sa învaţă chineză de la una dintre bonele sale.

Unele voci interpretează faptul că micuţa vorbeşte chineză drept o dovadă a faptului că Trump are o afinitate pentru această ţară.

„Nebunia lui Trump este o aparenţă”, consideră un utilizator al platformei de socializare Weibo, @Ananqiumao.

„Uitaţi-vă la copiii şi familia lui, care mai de care mai drăguţi şi mai adorabili. Acesta este rezultatul educaţiei în familie. Trump este un om al realizărilor”, scrie un alt utilizator.

„Simt că Trump ar fi mai prietenos cu China”, consideră @caiairenweimian.

Nu toţi chinezii au interpretat, însă, clipul ca pe un semnal al atitudinii viitorul preşedinte al SUA.

„Cunoştinţele fetiţei sunt rezultatul educaţiei oferite de Ivanka, nu au nimic de-a face cu Trump”, a subliniat @Jason_ZFQ.

„Cei care vizează în legătură cu prietenia lui Trump faţă de China, să mă lase în pace. Bineînţeles că atitudinea reală faţă de China rămâne de văzut”, a adăugat el.

În cursul campaniei sale electorale, Trump a criticat în repetate rânduri China, pe care o acuză că subminează economia americană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.