Curtea de Casaţie a Egiptului a hotărât marţi dimineaţă în favoarea casării pedepsei cu moartea, primită de fostul preşedinte Mohamed Morsi. De asemenea, magistraţii au cerut rejudecarea cazului liderului Frăţiei Musulmane, care a devenit primul preşedinte egiptean ales democratic după îndepărtarea lui Hosni Mubarak în timpul Primăverii Arabe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohamed Morsi a fost condamnat la moarte de magistraţii egipteni în iunie 2015, într-un dosar care are legătură cu evadarea în masă a deţinuţilor în timpul Primăverii Arabe.

Acesta este primul preşedinte egiptean ales democratic după Primăvara Arbă şi a rămas la putere până la îndepărtarea sa în iulie 2013 de către generalul Abdel Fattah al-Sisi.

Al-Sisi a preluat ulterior conducerea statului egiptean, fiind ajutat de protestele masive împotriva guvernării lui Morsi. De asemeana, generalul devenit preşedinte a scos în afara legii Frăţia Musulmană şi l-a arestat imediat pe Mohamed Mursi.

Fostul preşedinte egiptean a primit deja două sentinţe cu închisoare pentru alte acuzaţii, inclusiv de spionaj în favoarea Qatarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.