Jurnaliştii BBC şi The Times au obţinut marţi dimineaţă un document intern care demostrează că executivul britanic nu are niciun plan general sau strategie cu privire la procesul de ieşirea a Marii Britanii din UE. De asemenea, nu s-a ajuns la niciun acord în ultimele şase luni din cauza diviziunii existente în executivul lui Theresa May, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentele interne obţinute de presa britanică au fost realizate de un consultant pentru cancelaria Guvernului. Potrivit acestora, departamentele guvernamentale lucrează la mai mult de 500 de proiecte legate de Brexit. De asemenea, departamentele se plâng că ar avea nevoie de un număr suplimentar de 30.000 de angajaţi pentru a pregăti ieşirea Marii Britanii din UE.

Între timp, executivul a negat datele prezentate în documentele interne.

”Acesta nu este un raport guvernamental şi nu recunoaştem datele. Suntem concentraţi pe asigurarea Brexitului”, a declarat un purtător de cuvânt guvernamental.

Documentul intern este datat în ziua de 7 noiembrie, iar consultatul critică dur tendinţa premierului de a lua decizii şi a fixa detalii pentru a rezolva întreaga problemă de una singură.

Potrivit consultantului nu există o startegie comună şi generală cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE, tocmai pemntru că nu s-a ajuns la un consens între ministrul de Externe, Boris Johnson, ministrul Comerţului Liam Fox, ministrul pentru Brexit, David Davis, ministrul Finanţelor Philip Hammond şi ministrul pentru Antreprenoriat, Greg Clark.

De asemenea, consultantul avertizează că marile companii din industrie au de gând ”să pună arma la capul executivului” pentru a obţine asigurări similare cu cele pentru producătorul auto Nissan.

Theresa May a promis că va declanşa la începutul anului viitor articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.