Filosoful Mihai Şora le transmite moldovenilor, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care a avut loc duminică, să dea dovadă de răbdare şi însufleţire, să îşi adune energiile şi inteligenţa pentru alegerile parlamentare care vor avea loc peste doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Moldovenii luminaţi şi cinstiţi au în faţă doi ani: doi ani să strângă rândurile, să-şi adune energiile şi inteligenţa pentru a-şi convinge bunicii rămaşi pe prispa casei, săraci şi năpăstuiţi, cu gândul la «măreţia» sovietelor, să voteze bine, cu restul de judecată nealterată. Şi s-o facă pentru viitorul copiilor şi al nepoţilor lor, nu pentru ei înşişi, nu pentru câţiva lei. Doi ani până la alegerile parlamentare din Moldova; doi ani în care moldovenii oneşti şi harnici vor avea de înfruntat maşinăria de propagandă, dezinformare şi furăciune instalată la putere de câteva decenii. La scara aceasta, doi ani înseamnă foarte puţin. Răbdare şi însufleţire le doresc moldovenilor. Nu vă descurajaţi!”, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Filosoful a început mesajul său cu o glumă - Ştefan cel Mare, înaintea unei bătălii, încurajându-şi trupele: ”-Oştenii mei, pe cai! -Dar nu avem cai, Măria-Ta! -Atunci, pe curând!“.

”Dacă e luni, timpul poate fi de partea noastră”, a încheiat el.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a obţinut 47,71% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale. Maia Sandu a reuşit să adune 85,96% din voturile moldovenilor din diaspora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.