Ziarul Cotidianul a fost relansat în versiunea tipărită, luni, în 24 de pagini, la preţul de trei lei. Cornel Nistorescu, directorul general al publicaţiei, a scris, într-un articol publicat pe ultima pagină, că reapariţia în print are legătură doar cu valorile promovate în politică şi în presă de Ion Raţiu, fondatorul ziarului, fiind o coincidenţă lansarea la câteva zile după începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul are 24 de pagini, paginile fiind structurate pe câte cinci coloane, preponderent alb-negru, cu excepţia reclamelor. A doua pagină din ziar este dedicată opiniilor, cea de-a treia, analizei cotidiene, urmate de pagini dedicate politicii româneşti şi economiei.

În paginile şase şi şapte apare un interviu cu neurochirurgul Leon Dănăilă, la ”Dialoguriule Cotidianul”. Paginile opt şi nouă sunt dedicate investigaţiilor, în timp ce paginile 10 şi 11 au titlul ”Lumea şi Europa”.

Rubrica ”Dosar Cotidianul” apare în paginile 12 şi 13, unde este tratat şi principalul subiect anunţat pe prima pagină, cu titlul ”Viena, capitala României”. În interiorul ziarului, articolul apare cu titlul ”Viena, capitala economică a României” şi arată că austriecii deţin tot petrolul şi jumătate din rezervele de gaz, peste 25% din sistemul bancar, peste 37% din piaţa de asigurări.

”Toit austriecii ocupă şi 70% din piaţa de prelucrare a lemnului brut şi domină sau au poziţii puternice în multe alte sectoare din economia românească. La toate acestea, se adaugă şi frenezia cu care cetăţenii sau firmele din Austria cumpără mii de hectare de teren agricol în România, profitâmnd de preţurile de 10 ori mai mici”, începe articolul.

Pe ultima pagină, Cornel Nistorescu a scris că ziarul revine în print pe neaşteptate, ”împotriva curentului”, întrucât din raţiuni economice şi din cauza unei distribuţii precare, multe publicaţii din România se ”refugiază” pe internet.

”Noi credem că oamenii educaţi şi instruiţi rămân consumatori de presă tipărită, că ziarul şi cartea nu pot fi extirpate din viaţa publică a unei naţiuni. Dreptul pentru care, ne întoarcemla ziarul sobru (dominanta alb-negru face parte din acelaşi program grafic şi jurnalistic), la meseria făcută după vechile canoane)”, a scris Cornel Nistorescu.

Cotidianul a reapărut în versiunea tipărită abia acum din cauză că editorul ziarului, Casa Serafim, a preluat de la lichidatori toate drepturile pentru numele publicaţiei, în urmă cu un an, a explicat Nistorescu.

După ce a declarat pentru Agenţia de presă News.ro, joi seară, că va relansa ziarul Cotidianul în versiunea tipărită în următoarele zile şi că intrarea pe piaţă nu are legătură cu începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Nistorescu a reluat afirmaţia în articolul său, precizând că singurul investitor pentru proiect este el însuşi.

”Nu avem nicio legătură cu un partid politic şi singurul investitor pentru acest proiect este autorul acestui text programatic. Reapariţia ziarului Cotidianul are o legătură strânsă doar cu valorile promovare în politică şi în presă de Ion Raţiu, fondatorul ziarului. Ne revendicăm din exemplul său moral şi din prestaţia sa exemplară pentru consolidarea democraţiei din ţara noastră”, a scris Nistorescu.

Directorul general al publicaţiei a adăugat că relansarea în print este însoţită de transmisii video, cu materiale filmate în şţară sau produse în studioul ziarului Cotidianul.

Cornel Nistorescu a cumpărat marca pentru print a ziarului Cotidianul în anul 2015 şi a anunţat încă de atunci că are în plan relansarea publicaţiei în versiunea tipărită. Site-ul cotidianul.ro a fost cumpărat de Cornel Nistorescu în februarie 2010.

Marca Cotidianul, care a fost deţinută de societatea Poligraf SRL, aflată în faliment, a fost adjudecată pentru suma de 20.000 de euro, exclusiv TVA, în 2015, într-o licitaţie publică, de Rovigo SPRL, lichidatorul judiciar al Poligraf SRL.

Ultimul număr tipărit al publicaţiei Cotidianul a apărut pe 23 decembrie 2009, după ce grupul Realitatea-Caţavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, a anunţat că nu mai editează ziarul şi cotidianul Business Standard, începând cu 1 ianuarie 2010.

Cornel Nistorescu, pe atunci director al ziarului Cotidianul, şi-a anunţat retragerea din funcţie, printr-un editorial publicat pe 21 decembrie 2009.

Ziarul Cotidianul a fost lansat în 1991, de Ion Raţiu, iar în anul 2004 a fost cumpărat de grupul Realitatea-Caţavencu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.