Actorul şi regizorul Robert Redford a declarat, într-un interviu acordat nepotului său, că "a obosit făcând actorie" şi că intenţionează să se concentreze pe regie, după ce va termina următoarele două proiecte, citează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Odată terminate, voi spune «Ok, la revedere la toate astea», a mărturisit el într-un interviu acordat nepotului său. "În acest moment al vieţii mele, la 80 de ani, îmi dă mai multă satisfacţie", a adăugat. 

Actorul şi regizorul, cunoscut pentru filme ca "Butch Cassidy and the Sundance Kid", a participat recent la un remake după un film Disney, "Pete's Dragon". 

Câştigător al unui Oscar pentru "Cacealmaua/ The Sting", starul din "Departe de Africa/ Out of Africa" este cunoscut şi ca fondator al Festivalului de Film de la Sundance, în Utah. 

În dialogul cu nepotul său Dylan, Redford a spus că a fost "o persoană nerăbdătoare", care a găsit că e greu "să stai deoparte şi să faci dublă după dublă după dublă". 

Actorul, care a studiat arta la Paris, a dezvăluit că s-a gândit să se întoarcă la desen. Redford a mai spus că are mai multe proiecte în pregătire: "o poveste de dragoste pentru oameni în vârstă" şi "una mai uşoară". 

Cele două filme - "Our Souls at Night", în care apare alături de Jane Fonda, şi "The Old Man and the Gun", alături de Casey Affleck, vor fi lansate în 2017.

Cel mai recent film regizat de Redford a fost "Spune-mi cu cine te însoţeşti/ The Company You Keep", în 2012, un thriller în care de asemenea joacă. 

Robert Redford s-a născut la 18 august 1936. Este actor, regizor, producător, model şi filantrop american. Fondatorul Festivalului de Film Sundance, Redford a primit Premiul Oscar de două ori, în 1981 pentru regia filmului "Oameni obişnuiţi/ Ordinary People" şi pentru întreaga sa activitate în 2003.

Cariera sa cuprinde numeroase filme apreciate atât de critici cât şi de public. Printre acestea se pot enumera, "Jeremiah Johnson" (1972), satira politică "Candidatul" (1972), "Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were" (1973) şi "Cacealmaua/ The Sting" (1973), rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Pe parcursul anilor 1974 - 1976, Redford a fost în topul box-office cu filmele "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974), "Marele Waldo Pepper/ The Great Waldo Pepper" (1975) şi "Cele trei zile ale Condorului/ Three Days of the Condor" (1975). Popularul şi aclamatul "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), regizat de Alan J. Pakula şi scris de Goldman, a fost un film care a costituit un punct de reper pentru Redford.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.